Ortofon

Het Deense Ortofon heeft de wortels in firma Electrical Phono Film Company die in 1918 door Axel Petersen en Arnold Poulsen is gesticht.

Het doel was de ontwikkeling van ‘s werelds eerste geluidssynchronisatiesysteem voor film. In de oorlogsperiode worden voornamelijk microfoons, dynamische compressors, oscillografen, optische instrumenten en accessoires ontwikkeld.

In 1946 produceert de firma die inmiddels Fonofilm Industri A/S is gedoopt de eerste mono snijkop voor de grammafoonindustrie. In 1948 ziet het eerste Moving Coil element het levenslicht met karakteristieken die passen bij de kwaliteit van de snijkop.

In 1951 ontstaat onder Fonofilm Industri A/S uiteindelijk Ortofon. Met het Griekse “orto” dat staat voor “correct” en “fon” dat staat voor “geluid” is de naam verklaard. In 1957 maakt Ortofon de stap van mono naar stereo en ontwikkelt de stereo snijkop. In de periode ‘57 tot ‘59 worden de legendarische SPU (Stereo Pick-Up) elementen gefabriceerd. Tot op heden is Ortofon niet gestopt met het afleveren van wereldvermaarde elementen.

© 2020 Platendraaiers created by Ben  Powered by Wix

  • Twitter
  • Facebook